آموزش نرم افزار Snagit قسمت اول:

آموزش نرم افزار Snagit

دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۰۳

آموزش نرم افزار Snagit قسمت اول:

۳۰۱ بازديد

آموزش نرم افزار Snagit – عكسبرداري از صفحه نمايش

آموزش نرم افزار Snagit - عكسبرداري از صفحه نمايش

 

بي شك نرم افزار Snagit محصولي از كمپاني Techsmith يكي از بهترين نرم افزار ها در زمينه عكس برداري از صفحه نمايش ميباشد. اين نرم افزار داراي يك ويرايشگر قوي براي ويرايش و تغيير تصاوير گرفته شده است كه كار با اين نرم افزار را مفيد و لذت بخش تر خواهد كرد. با اين حال Snagit ميتواند تا حدودي هم از صفحه نمايش فيلم برداري كند اما در حدي نيست كه بتوان يكي از امكانات اصلي و منحصر به فرد اين نرم افزار دانست. من محمدرضا مقدم هستم و در اينجا با آموزش نرم افزار Snagit با شما خواهم بود.

نكته مهم : در اين آموزش از نسخه 11.4.0 استفاده شده است.

آنچه در قسمت اول اين آموزش خواهيد خواند:

– آشنايي با محيط نرم افزار

– آشنايي با كاركرد كلي امكانات و گزينه هاي نرم افزار

– نحوه عكس برداري و فيلم برداري از صفحه نمايش

محيط كلي نرم افزار

بعد از اجراي نرم افزار با محيط زير روبرو خواهيد شد:

آموزش نرم افزار Snagit - عكسبرداري از صفحه نمايش-01

محيط اين نرم افزار شامل 4 ناحيه كلي ميباشد.

1- منوي بالايي نرم افزار كه شامل گزينه هايي براي استفاده از تمامي امكانات و تنظيمات نرم افزار است.

2- ناحيه Quick Launch كه امكانات كاربردي نرم افزار نظير Snagit Editor و ابزار دسترسي سريع در آن وجود دارد.

3- ناحيه Profiles كه حالاتي مختلف براي عكس برداري و فيلمبرداري از صفحه نمايش را در خود جاي داده است.

4- ناحيه Profile Settings كه تنظيماتي از جمله نوع حالت عكسبرداري (تمام صفحه، قسمتي از صفحه و..) و جلوه هاي ويژه را ميتوان از اين قسمت تنظيم كرد.

تا اينجا با محيط كلي نرم افزار آشنا پيدا كرده ايد. در ادامه ميخواهم به توضيح تمامي امكانات و گزينه هاي اين نرم افزار بپردازم.

1. منوي اصلي نرم افزار

آموزش نرم افزار Snagit - عكسبرداري از صفحه نمايش-02

اين منو شامل 5 سربرگ اصلي به نام هاي File , Capture , View , Tools , Help ميباشد.

File : زير مجموعه هاي اين گزينه عبارتند از:

آموزش نرم افزار Snagit - عكسبرداري از صفحه نمايش-03

Open : با انتخاب اين گزينه نرم افزار Snagit Editor (ويرايش عكس) باز شده و ميتوانيد تصوير مور نظر خود را در اين برنامه باز كرده و به ويرايش آن بپردازيد.

Organize Profiles : اين گزينه براي وارد كردن نوع حالت هاي عكس و فيلم برداري (Import) و خروجي گرفتن از آن (Export) مورد استفاده ميباشد كه كار اصلي آن اضافه كردن و حتي بك آپ گرفتن از امكانات قسمت پروفايل نرم افزار ميباشد.

Import Profiles : با استفاده از اين گزينه ميتوانيد حالتهاي فيلم و عكس برداري جديدي را در اين نرم افزار نصب كنيد.

نكته: البته اول بايد اين حالت ها و امكانات را از سايت Snagit دانلود كرده و سپس فايل آن را در اينجا وارد كنيد، در ادامه با نحوه وارد شدن به سايت Snagit براي دريافت افزونه ها آشنا خواهيد شد.

Export All Profiles : با استفاده از اين گزينه ميتوانيد از تمامي افزونه هايي كه بر روي نرم افزار نصب هستند خروجي و بك آپ بگيريد.

Minimize to Tray : اين گزينه نرم افزار را در ناحيه System Tray ويندوز به حالت اجرا در مي آورد و شما ميتوانيد از آن ناحيه دوباره نسبت به اجراي اين نرم افزار اقدام كنيد.

Exit : با انتخاب اين گزينه، نرم افزار بسته شده و از آن خارج خواهيد شد.

 

 Capture : زير مجموعه هاي اين گزينه عبارتند از:

آموزش نرم افزار Snagit - عكسبرداري از صفحه نمايش-04

Capture Type : اين قسمت براي تعيين نوع حالت عكسبرداري از صفحه مورد استفاده قرار ميگيرد. اين گزينه خود شامل زير مجموعه هاي زير ميباشد.

All in One : با انتخاب اين گزينه تقريبا تمامي حالت هاي عكسبرداري را با هم فعال خواهيد كرد  (اين گزينه به صورت پيشفرض فعال ميباشد).

Region : با استفاده زا اين گزينه ميتوانيد بر روي ناحيه دلخواه خود دراگ كرده و تنها از آن ناحيه عكس تهيه كنيد.

Window : با انتخاب اين گزينه، نرم افزار فقط از پنجره اي كه فعال ميباشد عكس خواهد گرفت.

– Scrolling Windows : اين گزينه در صفحات وب بيشترين كاربرد را دارد. با استفاده از اين گزينه از صفحات وب كه بزرگ هستند و طول زيادي دارند ميتوانيد يك عكس يكپارچه تهيه كنيد.

Menu : با استفاده از اين گزينه نرم افزار بدون هيچ درنگي از پنجره و يا منويي كه در حال نمايش ميباشد به طور خودكار عكس خواهد گرفت.

Free Hand : با انتخاب اين گزينه ميتوانيد با دراگ كردن موس بر روي تصوير، به انتخاب آزاد و دلخواه قسمت هاي مختلف تصوير بپردازيد. البته اين حالت دقيق نيست.

Full Screen : با انتخاب اين گزينه از صفحه نمايش به طور كامل يك عكس گرفته خواهد شد.

Advanced : اين گزينه شامل تعداد ديگري از حالت هاي پيشرفته عكس برداري از صفحه نمايش ميباشد كه براي اهداف مختلف كاربرد دارد.

Multiple Area : اين گزينه براي عكس گيري همزمان از چند قسمت دلخواه از تصوير، مورد استفاده قرار ميگيرد. براي استفاده از اين ابزار، بعد از اينكه اين ابزار را فعال كرديد، بر روي دكمه Capture كليك كرده و با چند بار دراگ كردن اقدام به انتخاب نواحي مورد نظر خود كنيد و سپس با كليك راست بر روي صفحه گزينه Finish را انتخاب كنيد.

نكته: دكمه Capture در ادامه اين آموزش (در قسمت دوم) توضيح داده خواهد شد.

Include Cursor : فعال كردن اين گزينه باعث خواهد شد تا نشانگر موس در عكس گرفته شده وجود داشته باشد. چنانچه نميخواهيد نشانگر موس در عكس مورد نظر وجود داشته باشد اين گزينه را غير فعال كنيد.

Keep Links : چنانچه اين گزينه فعال باشد پس از تصوير برداري از صفحه نمايش و ذخيره فايل با فرمتي همانند PDF ، لينك هاي موجود در قسمت تصوير برداري شده (در صورت وجود) باقي خواهد ماند و از بين نخواهند رفت.

Properties : با انتخاب اين گزينه به تنظيمات پيشرفته تر اين بخش دسترسي خواهيد داشت كه در آن ميتوانيد جزئيات حالت هاي عكسبرداري را تغيير دهيد.

Share : اين سربرگ بعد از گرفتن عكس از صفحه نمايش كاربرد دارد. در واقع از اين بخش ميتوانيد تعيين كنيد كه بعد از گرفتن عكس، تصوير مورد نظر در كدام سرويس به اشتراك گذاشته شود و يا به نرم افزار خاصي انتقال يابد.

آموزش نرم افزار Snagit - عكسبرداري از صفحه نمايش-05

بعضي از گزينه هاي پركاربرد اين بخش عبارتند از :

None : با انتخاب اين گزينه نرم افزار بعد از گرفته شدن عكس عمل اشتراك گذاري را انجام نميدهد. در واقع با انتخاب اين گزينه عمليات اشتراك گذاري را غير فعال خواهيد كرد.(به طور پيشفرض بر روي اين گزينه قرار دارد).

Printer : با قرار دادن بر روي اين گزينه، بلافاصله بعد از عكسبرداري، از تصوير مورد نظر پرينت گرفته خواهد شد.

File : با انتخاب اين گزينه، نرم افزار بلافاصله پنجره اي را براي ذخيره عكس گرفته شده نمايش خواهد داد.

Email : با انتخاب اين گزينه بعد از گرفتن عكس از صفحه نمايش، پنجره ارسال ايميل عكس گرفته شده باز خواهد شد كه شما ميتوانيد در آن نسبت به ارسال تصوير به آدرس ايميل مورد نظر اقدام نماييد.

FTP : با انتخاب اين گزينه عمليات اشتراك از طريق پروتكل FTP براي آپلود عكس به سرور / هاست انجام خواهد شد.

Program : با انتخاب اين گزينه عكس مورد نظر در برنامه هاي ويرايشگر (همانند برنامه Paint ويندوز) براي ويرايش باز خواهد شد.

Excel :با انتخاب اين گزينه بعد از عكس برداري، تصوير مورد نظر در نرم افزار Excel باز خواهد شد.

Word : با انتخاب اين گزينه بعد از عكس برداري، تصوير مورد نظر در نرم افزار Word باز خواهد شد.

Powerpoint : با انتخاب اين گزينه بعد از عكس برداري، تصوير مورد نظر در نرم افزار Powerpoint باز خواهد شد.

Screencast : اين گزينه عكس گرفته شده را در سايت Screencast آپلود خواهد كرد. كه البته براي اين كار بايد يك حساب در اين سايت ايجاد كنيد.

Google Drive : اين گزينه عكس گرفته شده را در Google Drive ذخيره خواهد كرد. كه براي اين كار ابتدا بايد يك حساب Gmail داشته باشيد.

Camtasia Studio : از طريق اين گزينه ميتوان عكس گزفته شده را در برنامه Camtasia Studio كه مخصوص فيلمبرداري از صفحه نمايش ميباشد به طور خودكار وارد كرد.

Multiple Destinations : با فعال كردن اين گزينه ميتوانيد همزمان چندين گزينه بالا را انتخاب كرده و آن ها را با هم فعال كنيد.

Preview in Editor : اين گزينه به طور پيشفرض فعال ميباشد و كار آن اين است كه بعد از گرفتن عكس از صفحه نمايش عكس گرفته شده را در برنامه ويرايش خود نرم افزار يعني Snagit Editor باز خواهد كرد.

Properties : با انتخاب اين گزينه به تنظيمات پيشرفته تري براي تغيير كاركرد و همگام سازي بهتر اين گزينه ها دسترسي خواهيد داشت.

نكته: اگر ميخواهيد كه اين قسمت به درستي كار كند، ابتدا يكي از گزينه هايي مورد نظر كه در بالا توضيح داده شده را انتخاب كرده و سپس بر روي نوشته Preview in Editor كليك كنيد تا غير فعال شود.

نكته: پس از انتخاب گزينه مورد نظر و پس از عكسبداري، تنظيمات مربوط به همان گزينه باز خواهد شد كه شما بايد تنظيمات مربوط به آن را به صورت دقيق انجام دهيد. مثلا بعد از انتخاب گزينه Screencast ، و عكس برداري از صفحه نمايش، پنجره اي باز خواهد شد كه از شما اطلاعات ورود به اين سايت را درخواست ميكند، كه شما بايد اطلاعات حسابي كه در اين سايت ايجاد كرده ايد را در كادر باز شده وارد نماييد تا اين گزينه بتواند كاربرد داشته باشد.

Effects : گزينه هاي اين سربرگ در حالتهاي مختلف نظير Image , Text , Video با هم فرق ميكند اما به طور كلي اين سربرگ شامل گزينه هاي زير مي باشد:

آموزش نرم افزار Snagit - عكسبرداري از صفحه نمايش-06

Color Mode : از طريق اين گزينه ميتوانيد به عكس گرفته شده افكت هاي سياه و سفيد اعمال كنيد. پر كاربردترين گزينه اين بخش Grayscale ميباشد.

Color Substitution : با استفاده از اين گزينه ميتوانيد بر روي تصوير جلوه رنگي خاصي ايجاد كنيد و رنگ هاي موجود در آن را تغيير دهيد.

Color Correction : از طريق اين گزينه ميتوانيد روشنايي، رنگ، تيرگي و تاري و.. عكس گرفته شده را تنظيم و تغيير كنيد.

Image Scaling : از اين قسمت ميتوانيد درصد بزرگ نمايي عكس را مشخص كنيد تا بعد از گرفتن عكس مورد نظر، جلوه بزرگنمايي به طور خودكار بر روي عكس اعمال شود. (عكس گرفته شده بزرگ تر از آنچه از آن عكسبرداري كرده ايد خواهد شد).

Caption : از اين بخش ميتوانيد براي تصاوير خود زير نويس ايجاد كنيد.

Border : اين گزينه براي ايجاد كادر براي تصاوير گرفته شده كاربرد دارد.

Edge Effects : از اين قسمت ميتوانيد افكت هاي ويژه اي بر روي عكس خود اعمال كنيد. ايجاد سايه براي عكس (Drop Shadow Edge)، حالت محو شدن تصوير (Fade Effect) ، پارگي كاغذ (Turn Edge) ، سه بعدي كردن لبه تصوير (Beveled Edge) و… از جمله اين افكت ها ميباشد.

Watermark : از اين قسمت ميتوانيد با وارد كردن تصوير واترمارك (كپي رايت) مورد نظر خود به طور خودكار بعد از گرفتن عكس، به تصاوير خود واترمارك اضافه كنيد.

Trim : از طريق اين گزينه ميتوانيد تعيين كنيد كه بعد از گرفتن عكس از طول و عرض آن به مقدار لازم به طور خودكار كاسته شود.

Mode : اين سربرگ شامل 3 گزينه زير ميباشد:

آموزش نرم افزار Snagit - عكسبرداري از صفحه نمايش-07

Image : با انتخاب اين گزينه حالت عكس برداري از صفحه نمايش فعال خواهد شد كه با استفاده از آن ميتوانيد از صفحه نمايش عكس برداري كنيد (به طور پيشفرض بر روي اين حالت قرار دارد).

Text : با انتخاب اين گزينه، عكسبرداري از نوشته هاي صفحه فعال خواهد شد كه با استفاده از آن ميتوانيد تنها از نوشته ها و متن هاي موجود در صفحه عكس تهيه كنيد.

Video : با انتخاب اين گزينه حالت فيلمبرداري از صفحه نمايش فعال خواهد شد كه با استفاده از اين گزينه ميتوانيد از تمام و يا قسمتي از صفحه نمايش فيلم تهيه كنيد.

آموزش نرم افزار Snagit - عكسبرداري از صفحه نمايش-08

Preview in Editor : اين گزينه به طور پيشفرض فعال ميباشد و كار آن اين است كه بعد از گرفتن عكس از صفحه نمايش، عكس گرفته شده را در برنامه ويرايشگر خود نرم افزار يعني Snagit Editor باز خواهد كرد.

Include Cursor : با فعال كردن اين گزينه فلش موس در تمامي عكس هاي گرفته شده درج خواهد شد اما با غير فعال كردن آن اثري از فلش موس بر روي عكس گرفته شده نخواهد بود.

Keep links : چنانچه اين گزينه فعال باشد پس از تصوير برداري از صفحه نمايش و ذخيره فايل با فرمتي همانند PDF ، لينك هاي موجود در قسمت تصوير برداري شده (در صورت وجود) باقي خواهد ماند و از بين نخواهند رفت.

Multiple Area : اين گزينه براي عكس برداري همزمان از چند قسمت دلخواه از تصوير مورد استفاده قرار ميگيرد. براي استفاده از اين ابزار، پس از اينكه اين ابزار را فعال كرديد، بر روي دكمه Capture كليك كرده و با چند بار دراگ كردن اقدام به انتخاب نواحي مورد نظر خود كنيد و سپس با كليك راست بر روي صفحه گزينه Finish را انتخاب كنيد.

Timer Setup : با انتخاب اين گزينه و وارد شدن به تنظيمات آن ميتوانيد زماني را براي گرفتن عكس تنظيم كنيد. به اين صورت كه مثلا بعد از 10 ثانيه عكس مورد نظر از صفحه نمايش گرفته شود.

اميدوارم از قسمت اول آموزش نرم افزار Snagit لذت برده باشيد و اين آموزش توانسته باشد نياز هاي شما را در زمينه كار با اين نرم افزار به طور كامل رفع نمايد.

در قسمت بعد اين آموزش به توضيح سربرگ هاي View , Tools , و Help خواهم پرداخت و همچنين با نواحي Quick Launch ،Profiles ،Profile Settings و دكمه Capture (عكسبرداري) آشنا خواهيد شد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.